Kozieradka mielona - aromatyczna przyprawa pełna dobroczynnych wartości dla organizmu

Kozieradka mielona -  aromatyczna przyprawa pełna dobroczynnych wartości dla organizmu

Kozieradka mielona powstaje z częściowo odtłuszczonych ziaren kozieradki, jest 100% naturalna, nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.



Wyjątkowe właściwości mielonej kozieradki znane są już od dawna. Lecznicza moc nasion tej rośliny wspomaga funkcjonowanie organizmu i wykorzystywana jest przy wielu schorzeniach.  Kozieradka stanowi cenne źródło naturalnych minerałów i witamin. Zawiera witaminę A i C oraz witaminę B6. Jest źródłem tiaminy, ryboflawiny, niacyny i kwasu foliowego.  Jest także bogata w magnez, żelazo, fosfor, wapń i potas. Nasiona kozieradki pomagają między innymi obniżyć poziom złego cholesterolu, oraz wykazują działanie obniżające poziom glukozy we krwi. Wspomagają także redukcję tkanki tłuszczowej czyli pomaga w odchudzaniu.

Kozieradka jako przyprawa dla wegetarian:

Wegetariański zawrót głowy.
Dieta jarska w wersji, którą znamy dzisiaj, wywodzi się z XIX w. Dawniej oparta głównie o przesłanki filozoficzne, dziś jest raczej stylem życia. To nie tylko wybór tych, którzy nie chcą krzywdzić zwierząt, ale także planujących schudnąć czy po prostu odżywiać się świadomie i zdrowo. Badania pokazują, że osoby niejedzące mięsa rzadziej zapadają na choroby serca, nowotwory, nadciśnienie czy osteoporozę. Podstawą jest jednak urozmaicenie jadłospisu oraz ciekawość w odkrywaniu kulinarnych bogactw smaków.

Kozieradka mielona marki Ol’Vita to aromatyczny dodatek, który wzbogaci codzienne menu w cenne dla organizmu składniki i podkreśli smak wielu dań. Doskonale sprawdzi się jako składnik past, farszu i marynat. Wspaniale komponuje się z twarożkiem, sałatkami, surówkami. Świetnie pasuje do dań z warzyw, mięs, zapiekanek, makaronu. Można ją dodać do zup, sosów, dipów a także konfitur i miodu.

Olej z kozieradki:

Smak zdrowia – Prozdrowotne właściwości olejów spożywczych – hit czy mit?
Olej z nasion kozieradki dodany do rosołu zastąpi klasyczną przyprawę w płynie, nadając nowy, wyśmienity wymiar niedzielnego rosołu. Olej z pestek dyni wraz z odrobiną octu winnego będzie doskonałym uzupełnieniem sałatek warzywnych, olej z lnianki nada niepowtarzalnego aromatu marynowanym śledziom z dodatkiem suszonych pomidorów i daktyli, a nierafinowany Ślężański olej rzepakowy będzie idealnym składnikiem domowego majonezu.

Kozieradka mielona Ol’Vita dostępna jest w wygodnym opakowaniu zamykanym strunowo, dzięki czemu łatwiej ją dozować i przechowywać, a także utrzymać jej świeżość na dłużej.

Marka: Ol’Vita
Pojemność: 250 g
Sugerowana cena: ok 17 zł

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Leave a Reply